Kennel Fieldtrialer's

Duitse staande langhaar

Betsie van Felius
 
Home Pup training Mijn honden Fokkerij/Dekreuen Nieuws Verzorging en voeding Links Contact
     
 

PUP TRAINING

Pup training voor staande honden en spaniëls.  

Een pup trainen, algemeen of gericht op jacht, is voor elke bezitter van een jonge jachthond aan te raden.
Informeer naar de mogelijkheden en neem vrijblijvend contact op.
E-mail: puptraining@duitsestaandelanghaar.eu
Telefoon: 0631 767753

U heeft een pup opgehaald bij de fokker en vanaf dat moment is het voor de pup een enorme verandering om verder te leven zonder zijn moeder en nestgenoten en u gaat hem/haar daar bij begeleiden.

Goede voeding, voldoende aandacht en liefde, een juiste opvoeding en (ook een huishond) africhting, voldoende ontspanning en verantwoorde inspanning dragen optimaal bij tot het verkrijgen van een fijne, gezonde huis- en/of jachthond en een fijne kameraad om mee op te trekken.
Juist die kameraadschap en geduld zal nodig blijken voor het goed functioneren van uw hond, het is tenslotte een roedeldier die ook een leider nodig heeft.

Met mijn honden heb ik de ervaring, en sinds 1971 waren het er best veel, wat een positieve training van pup af aan kan doen en hoe snel ze als jonge pup ook (willen) leren. Uit mijn eigen ervaringen heb ik geleerd dat een positieve houding ook positief werkt maar dat houdt ook in dat een negatieve houding  erg negatief in de training kan werken  en kan de relatie van vertrouwen zeker verstoren.
Dat wil niet zeggen dat er niet gecorrigeerd mag worden maar op welk moment en de manier waarop is bepalend.

Training is een combinatie van “houding” en “techniek”, de techniek leert de hond wat hij moet doen, de houding is beslissend voor “hoe” hij/zij het zal doen.

Met het juiste evenwicht tussen motivatie, methode en gewoonte, kan elke hond aangeleerd worden training leuk te vinden.