Kennel Fieldtrialer's

Duitse staande langhaar

Betsie van Felius
 
Home Pup training Mijn honden Fokkerij/Dekreuen Nieuws Verzorging en voeding Links Contact
     
 

NIEUWS

2016

Mei
Thor van de Monickebuyren, 1e plaats Uitmuntend Open Klasse, Clubmatch

Maart
Tja, wat moet ik er eigenlijk over zeggen met mijn 10 jarige veldwerkhond, in ieder geval dat het een behoorlijke uitdaging is,
mááár we geloven er in. Hij vind het echt werken want net zoals bij echte jacht en veldwerk staat hij hier ook te trillen van de passie. Dus altijd met je neus in de wind in rengalop "lucht" en "geur" halen en ook weten van jezelf dat je het zo kunt, dan nu ineens met je snufferd over de grond. We zijn eigenlijk heel tevreden over ons Blitzje maar alleen het spoor en dan toch dat konijn onder die braam naast het spoor negeren gaat hem "nog" te ver, dus knal, konijn weg en Blitzje's speurverstand even weg.

We constateren dat niet het spoor moeilijk voor hem is maar al het andere wild en geuren negeren, dat vind hij soms wel onzin dus dan moet ik hem even flink toespreken en dan gaan we weer. Zelf ben ik op een training hardlopen want als het aan Blitzje ligt dan gaan we in rengalop even het stuk halen, hij zou het kunnen maar hij begint wel te snappen dat het zo niet mag. En nog hebben we alle vertrouwen dat het goedkomt met hem het is een kwestie van slijtage in de hersenen (de jachtkwab) en de eerste symptomen zijn er al.

Met zo'n verstandige en geduldige Hendrik Jan achter ons dan moet het zeker goed komen.
Wij genieten er enorm van, dat je het nog vele jaren mag kunnen doen Hendrik Jan.

Februari
De nieuwe website is klaar en online!

Januari
Blitz en ik zijn begonnen aan een zweetwerktraining.
Blitz heeft een 20 uur oud spoor van hertenbloed gelopen van 900 meter en dat deed hij naar tevredenheid.