Kennel Fieldtrialer's

Duitse staande langhaar

Betsie van Felius
 
Home Pup training Mijn honden Fokkerij/Dekreuen Nieuws Verzorging en voeding Links Contact
     
 

Dekreu: 

Stef van de Paandijkse Akker
Geboren:  21-002-2014
Stamboom: NHSB 2955861
Gezondheid: HD- A, E-Locus  E/E, Ogentest negatief, pup keuring

Moeder: Noeska van de Duyl
Vader:  CW08 Blitz van de Oude Leede

Fokker: Jef Braspenning

Aanlegtest (WGT) mei 2015  behaald.
Veldwerk voorjaar 2015 2e Zeer Goed
Veldwerk najaar  2015   1e Zeer Goed
KNJV   B diploma

Stef van de Paandijkse Akker, roepnaam Bento en eigenaar Arie Klomp, is een fantastische reu om mee te werken, hij is snel, werklustig met behoorlijke jachtpassie en is ook leergierig. Zonder een fatsoenlijke training behaalde hij in het voorjaar een mooie 2e ZG op veldwerk.

Eind juni 2015 is Bento bij mij gekomen om wat meer serieus met hem trainingsarbeid te kunnen doen en het resultaat was 2 veldwerk kwalificaties in het najaar en tussendoor een B diploma behaald.
Omdat ik meestal met erg jonge honden nog niet naar de exterieur keuring ga zullen we dat traject nog volgen.
Hij is tenslotte op dat moment nog maar 19 maanden. Hij heeft een mooi en atletisch lichaam en een mooie donkere vacht, ook een leuk hoofd maar dat kon iets rastypischer zijn.

We volgen nog steeds elke week de apporteer training bij Lotte van Dijk en dat bevalt prima, Lotte is creatief in het bedenken van leuke MAP achtige opdrachten en daar beleven we, Bento en ik, veel plezier aan. Hij is een geweldig apporteur maar hij komt dan ook uit de bekende en succesvolle Duyltjes lijn. Zijn moeder Noeska is een dochter van de super “all rounder”  Donja van de  Duyl  en zij is een dochter van de “all rounder” Jovi  van de Liniedijk.

Ook van vaderzijde, Blitz van de Oude Leede, heeft hij een dosis werklust en passie geërfd  en zeker ook zijn veldwerk kwaliteiten, en ook het  rustige en stabiele karakter van Blitz  vind ik in hem terug.