Kennel Fieldtrialer's

Duitse staande langhaar

Betsie van Felius
 
Home Pup training Mijn honden Fokkerij/Dekreuen Nieuws Verzorging en voeding Links Contact
     
 

C.W.’08, Blitz van de Oude Leede is, na heel wat teefjes mijn eerste reu, zorgvuldig gefokt door Hannie en Anton Schotte die met hun kennel “van de Oude Leede”, zeer goede Langharen hebben gefokt voor de praktijkjacht en ook honden die zeer goed presteerden op de veldwedstrijden, door systematisch met schoonheidskampioenen te fokken is het begrijpelijk dat het werken en schoonheid, ook bij Blitz allemaal op z’n plaats valt.

De moeder van Blitz, Sydney van de Oude Leede behaalde in 2004 de Dianaprijs. Ze hadden dan ook niet alleen mooie maar ook zeer verdienstelijke honden op de VW denk b.v. aan Olivier, Evita, Vidoc, Vito, Cervo, Duc, Dapper en vrij recentelijk ook Thorne van de Oude Leede, broer van Blitz die beste jeugdhond was op de jeugd VW. Helaas is Thorne veel te jong verongelukt. Het zeer goede exterieur wat in de “familie” genen zit zie je vaak terug bij de kinderen van Blitz en ook het “wildvinders” talent voor en na het schot.

Ook van zijn vaders kant, Winston van de Kreppelse Heide heeft Blitz het “jachtverstand” en het veldwerk talent, zijn vader en grootvader waren beiden wereldkampioen staande honden, dus ‘grote’ veldhonden.

Tussen zijn verdienstelijke jaren op de veldwedstrijden door heeft Blitz ook zijn eerste B diploma in 2007 behaald en daarna werd hij met een minimaal aantal shows gelopen te hebben ook Nederlands, Belgisch was mogelijk in twee shows door zijn VW kwalificaties in België, en Internationaal schoonheidskampioen. Al op twee en een halve jarige leeftijd behaalde hij het Clubmatch kampioenschap bij de Vereniging Langhaar.

Blitz heeft een zeer stabiel en rustig karakter en is gemakkelijk in de africhting en vriendelijk voor mens en dier om hem heen.

Zie voor zijn prestaties onder dekreuen